Kaitnieks-San - Komentāri
Šodien: 23.04.2024
Vārdi: Jurģis, Juris, Georgs
[info]kaitnieks wrote:
20. Jūlijs 2006 - 18:36

Un jau kārtējo reizi pie mums atnāk klients tipiskā un banālā līdz riebumam situācijā. Ideja tāda - cilvēki grib taisīt interneta veikalu vai kaut ko tikpat sarežģītu un nolīgst studentiņu, jo firmas taču par neko tūkstošus plēš, bet studentiņš par pustūkstoti uztaisīs. Brīdī, kad pasūtītājam liekas, ka līdz projekta beigām atlicis pavisam nedaudz, studentiņš nozied (ar vai bez samaksas) un projekts paliek gaisā karājoties. Tad nu pasūtītājs iesoļo mūsu ofisā un lepni saka, ka viņa izstrādātājs vairs neatbild ne uz e-pastiem, ne telefonu, bet te vēl nedaudz jāpabeidz - vai mēs to varot izdarīt. Kā tad.
Visiem šiem pusiztaisītajiem projektiem ir kopēja iezīme - klienta puses interfeiss ietver visu plānoto, bet nekas no tā funkcionāli nestrādā. Poga ir, bet tā neko nedara. Ievades lauki ir, bet pievienot neko nevar. Kārtīgi papētot projektu nākas secināt, ka labi ja 10% no visa plānotā ir uztaisīts. Maksimālais rekords mums ir bijis šodien, kur uztaisīti kādi 30%. Nav grūti iztēloties, kā klientam tiek ļečīts, ka links, redz, jau ir un uztaisīt, lai tas darbojas, ir tīrais sīkums. "Redziet, te jau viss ir - uzraksti, bildītes, linki; nu jau viss tikpat kā gatavs." Un tā mēnesi pēc mēneša, līdz neiztur vai nu klients, vai arī pats students, kurš apjauš atlikušā darba apjomu. Par kvalitāti vispār nerunāsim.
Mīļie cilvēki! Nāciet izstrādāt lapas uz firmām, kurām ir dizaineri, atstrādāta tehnika, pieredze, metodes klienta vēlmju noskaidrošanā, sistēmas un pielāgošanai gatavi moduļi - netērējiet laiku un naudu. Nu negadās tā, ka students viens pats uztaisa pa lēto interneta sistēmu kvalitatīvi un pats galvenais - līdz galam! Ja riskēsiet, tad gatavojieties dzirdēt apmēram tādu tekstu: "Atvainojiet, bet Jūsu 12 mēnešus izstrādātā sistēma nav ne tuvu pabeigšanai un to ir praktiski nelietderīgi modificēt vai pilnveidot. Viss būs jātaisa no jauna."

(Lasīt komentārus)
No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..